Krukas tandwiel Kia Picanto

Kent u het probleem dat een Kia Picanto duidelijk niet goed rijdt en dat als u naar de garage gaat, er geen storing uitgelezen wordt?

Bij ons werd een Kia Picanto aangeboden van een collega garage bedrijf waarmee eigenlijk niet meer fatsoenlijk gereden kon worden en waarin geen storingen opgeslagen waren. Na onderzoek kwamen we er al snel achter dat er iets niet goed was met de distributie timing. (synchronisatie meting met de ossiloscoop)

 

Om een juiste diagnose te stellen moest de distributie gedemonteerd worden en ja hoor, de krukaspoelie bleek uitgeslagen op de krukas:

Tandwiel Picanto

 

Als dit op de juiste manier gerepareerd zou worden, moet men de krukas en het tandwiel vervangen. Hiervoor zou dan de complete motor gedemonteerd moeten worden. Een kostbare aangelegenheid en daarom hebben we naar een andere oplossing gezocht. In samenwerking met een metaalbewerker hebben we een speciaal stuk gereedschap ontwikkeld en gemaakt waarmee je het nieuwe krukastandwiel weer op de juiste manier kan monteren op de beschadigde krukas. Hierdoor kunnen we de kosten beperkt houden en de distributie op de juiste manier monteren!!

 

U kunt bij ons terecht met álle automerken!